ÎNREGISTRĂRI

Turnul Pietrarilor a devenit Turnul lui Emil Mureșan | Nova TV, 2019


Turneul Pietrarilor a devenit Turnul lui Emil Mureșan. Acesta va găzdui de acum înainte expoziția permanentă ,,Naturăși fantezie’’, cu lucrări realizate pe parcursul vieții de artistul plastic medieșean, cunoscut la nivel internațional ca Maestrul pânzelor de păianjen.

„În ţara minunilor”: despre arta pânzei de păianjen | TVR, 2013


În ediţia din 21 noiembrie puteţi afla cum se desfăşoară cursurile de „yoga râsului”, cum arată tablourile din pânză de păianjen pe care le realizează un sculptor român, dar şi de ce o comună de lângă Mediaş vrea să intre în Patrimoniul UNESCO.

Săptămâna aceasta, telespectatorii află „În Ţara Minunilor” cum se desfăşoară cursurile de „yoga râsului”, cum arată tablourile din pânză de păianjen pe care le realizează un sculptor român, dar şi ce are special o comună de lângă Mediaş, care vrea să intre în Patrimoniul UNESCO.

Citeste articolul întreg aici.

Emil Mureşan pictează pe pânză de păianjen | Antena 3, 2007


Picturile pe pânză de păianjen sunt marea pasiune a unui artist din Mediaş. Omul, ajuns la o vârstă venerabilă, caută prin toate cotloanele preţioasa materie primă, îi dă formă şi obţine astfel tablouri cu totul deosebite. Emil Mureşan a început să folosească pentru tablourile sale pânza de păianjen în urmă cu 9 ani. Spune că începutul a fost anemic şi greu. 

Odată prins gustul însă, arta cere sacrificii aşa că Emil Mureşan cotrobăie pe la prieteni prin toate grajdurile şi şurele, în căutarea preţioasei pânze de păianjen. Cunoscuţii îi cunosc pasiunea şi îl susţin cum pot. Cu toate că Emil Mureşan a vândut multe tablouri pictate tradiţional, nu se îndură să renunţe la operele realizate cu pânză de păianjen. Le consideră nepreţuite şi le oferă în dar celor dragi.

Vezi videoul întreg aici.

Rădăcini de copaci transformate în opere de artă de Emil Mureşan! | Nova TV, 2013


Artistul plastic Emil Mureşan continuă să uimească. Acesta a realizat mai multe lucrări din rădăcini de copaci, care sunt acum expuse în galeria sa din Piaţa Regele Ferdinand I. Lucrările sunt realizate dintr-o singură bucată, fără niciun fel de lipitură.

Galeria „Natură şi Fantezie” a artistului Emil Mureşan conţine lucrări originale realizate din materiale adunate de acesta din mediul înconjurător. Pânză de paianjen, flori iar ca o noutate lucrări realizate din rădăcini de copaci.

Emil Muresan si-a expus o noua sculptura | Medias News, 2015


Artistul plastic Emil Muresan si-a expus o noua lucrare. Este a unsprezecea sculptura pe care artistul mediesean a realizat-o pentru municipalitate si poate fi admirata in fata Bibliotecii „St.L.Roth” din Medias. Pentru a finaliza lucrarea “Pasarea orasului”, Emil Muresan a lucrat timp de doua luni.

Anul acesta este unul special pentru Muresan, care aniverseaza 70 de ani de cariera artistica si 60 de ani de casatorie. In decursul celor 70 de ani de activitate, artistul plastic Emil Muresan a realizat peste 20 de sculpturi monumentale, in Medias si alte localitati din tara, 200 de sculpturi in piatra si modelaj, activitati de restaurare, scenografie, decoratiuni publicitare.

Citește articolul întreg aici.

Galeria Emil Mureșan | Medias News, 2011


Reportaj despre galeria artistului plastic Emil Muresan, realizat de ziaristul mediesan Mircea Hodarnau. Galeria include cele mai importante lucrari ale artistului din intreaga sa cariera de peste 60 de ani.